tekstgrootte:   a   a   a

Home

BAKEN STADSLABO

 

baken stadslabo logo notxt

 

 

 

BAKEN STADSLABO is een bevlogen vormingsproject van kleinVerhaal en Bibliotheek Oostende met de bibliotheek Kris Lambert als epicentrum!.
Via fora, artistieke ateliers, digitale vorming en instuif, willen we een breed publiek aantrekken om mee te gaan in ons onderzoek naar de stad van de toekomst.

De artistieke ateliers geven de input voor de digitale vorming. Hier wordt het verzamelde materiaal gedigitaliseerd via een online blog, prezi presentaties, fotobewerking, videobewerking,... De vormingen zijn laagdrempelig en op maat: zowel de absolute beginner als de gevorderden kunnen hier terecht. 

De instuif is de vaste afspraak op donderdagochten (9u30 - 11u30). Tijdens deze eerste hulp voor computergevallen bieden we je hulp op maat en gaan stap voor stap op weg naar de oplossing voor al je computer vragen of -problemen.

Via de fora komen we in contact me experts uit verscheidene hoeken: wetenschappers, kunstenaars, ICT helden,... komen hun ideeën met ons delen.
Zij zorgen voor de nodige inspiratie!

Voor informatie over de huidige als de voormalige projecten, kan u terecht op deze website. Veel surfplezier!

PROGRAMMA

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle activiteiten van het BAKEN STADSLABO zijn GRATIS en vinden, tenzij anders vermeld, plaats in de Bibliotheek Kris Lambert, Wellingtonstraat 7 te Oostende.

 

 

24 SEPTEMBER - 20.30u
THEATERVOORSTELLING 'RABOT 4-358' van SIMON ALLEMEERSCH

 

SIMON ALLEMEERSCH AFFICHE

 


December 2010, theatermaker Allemeersch opende een atelier in debefaamde Gentse Rabottorens. Hij verwerkte zijn ervaring in een voorsteling over economie, armoede en persoonlijke ficties. Op het snijpunt van architectuur, stadsontwikkeling en vormgeving.

Reserveren hoeft niet

https://www.facebook.com/events/1466965710248044/?ref=5

 

1 OKTOBER - 14u
STADSWANDELING DOOR OOSTENDE MET DIRK BEIRENS
Oostende-kenner en ervaren gids Dirk Beirens neemt ons mee op sleeptouw door Oostende. Niet de gebruikelijke paden maar een zoektocht naar sporen uit heden en verleden, naar plekken om te
houden en die we zeker willen meenemen naar het Oostende van de toekomst.

inschrijven via karen@kleinverhaal.be / 0473 38 02 07

https://www.facebook.com/events/616027265173137/


2-3-4 OKTOBER - telkens van 10u tot 16u
TEKENMARATHON MET SOFIE VAN DER LINDEN
Sofie Van Der Linden gaat een indrukwekkende artistieke marathon aan. Samen met u schetst ze huizen, pleinen en straten. Hiermee construeert zij vervolgens een hoogst unieke versie van de stad Oostende.

Inschrijven hoeft niet, je loopt in en uit

https://www.facebook.com/events/1456793067942806/

11 OKTOBER - 10u tot 17u
ONTWERP HET 'OOSTENDE VAN DE TOEKOMST' MET VINCENT LAUTE
Met beeldend kunstenaar Vincent Laute verknippen we de stad Oostende zoals we haar kennen. Via tekeningen, maquettes en plannen start de heropbouw. Oostende in de steigers ! Een smaakmaker voor de ateliers architectuur die starten op 5 november!

inschrijven hoeft niet, je loopt in en uit

 

16 OKTOBER - 19.30u
FORUM
Marc Martens (Oostende Werft) en Charlotte Geldof (architect/stedebouwkundige) denken na over de toekomst van Oostende op vlak van wonen, ruimtelijke planning en de uitdagingen die de zee ons biedt. U kan en mag uw gedachten naast die van hen leggen! Stof tot discussie.

reserveren hoeft niet


VANAF 16 OKTOBER
10 sessies op donderdag, telkens van 13.30u tot 16u
DIGITALE VORMING
Deskundige Bénédicte Blondeau maakt u wegwijs in de wereld van blogs, eenvoudige foto- en videobewerking en het nieuwe presentatieprogramma Prezi. We gebruiken het beeldmateriaal van
de artistieke ateliers om te experimenteren en sturen het de wereld in. Deze sessies vinden plaats in 't Viooltje (Violierenlaan 3B - Mariakerke).

inschrijven via karen@kleinverhaal.be / 0473 38 02 07


VANAF 5 NOVEMBER
10 sessies op woensdag, telkens van 18u tot 21u
ARCHITECTUUR ATELIER
Architect Jan Laute en kunstenaar Vincent Laute willen samen met u de stad in de steigers zetten, in maquette weliswaar! Kom mee bouwen en verwezenlijk het Oostende van de toekomst op schaal.
Geen plan te gek voor de edele kunst van het maquettebouwen.
inschrijven via karen@kleinverhaal.be / 0473 38 02 07


VANAF 4 SEPTEMBER

op donderdag, van 9.30u tot 11.30u (niet tijdens schoolvakanties)
INSTUIF
Eerste hulp bij computergevallen. Je werkt op één van de computers van de bib of je brengt je eigen laptop mee. We bieden je hulp op maat en gaan stap voor stap op weg naar de oplossing
voor je computerproblemen of -vragen.'t Viooltje (Violierenlaan 3B Mariakerke) én de bib Kris Lambert.

Geen inschrijving, je loopt in en uit.

 

Alle activiteiten van het BAKEN STADSLABO zijn gratis en vinden, tenzij anders vermeld, plaats in de Bibliotheek Kris Lambert, Wellingtonstraat 7 te Oostende.

 

BAKEN STADSLABO is een participatief project in het kader van levenslang leren rond digitale geletterdheid.